Katrien deed haar businezz groeien dankzij Profit First.

Katrien Van Geystelen van Sparklin Voice dacht dat Profit First niks voor haar was. Ze hoorde van anderen die het op hun eigen manier toepasten en de verdelingen maakten in Excel. Dat zag ze helemaal niet zitten. Tot ze merkte dat het ook anders kan.

“Julie en ik kennen elkaar al even. Ik was al klant bij haar boekhoudkantoor Finezz Accountants en zij volgde een coachingstraject bij mij. Ze wilde immers leren hoe ze op een goede manier coachingsgesprekken kon leiden. Toen ze vertelde dat ze ondernemers wilde begeleiden met Profit First was ik meteen geïntrigeerd. Ik vond het interessant om te horen hoe zij het Profit First systeem toepaste. Weet je, Julie is zelf een heel inspirerende persoon en onderneemster: she practices what she preaches, dus ik had er meteen vertrouwen in.”

Voor Katrien het traject startte, wilde ze eerst zelf het een en ander te weten komen over de Profit First-methode. “Ik kocht het boek en mijn ogen gingen open toen ik het las. Het was treffend herkenbaar. Ik wist net als bij de voorbeelden uit het boek niet zoveel over mijn cijfers. Er kwamen bij mij ook al eens belastingen uit de bus vallen waar ik niet op had gerekend. Ik wist niet goed welke investeringen een goed idee waren of niet. Alles stond op één rekening, dus het was erg moeilijk om een overzicht te houden. Ik deed maar wat. Nadat ik het boek gelezen had, wist ik dat ik het anders wilde aanpakken en ben ik ingestapt in het Profit First Traject van Down To Businezz.”

Opbouwen in plaats van overleven

Aan het begin van het traject kreeg Katrien een analyse van haar cijfers en een verdeelsleutel. “Ik vond het zo een verademing! Het niet zelf moeten uitzoeken en nu eindelijk weten: ik héb geld. Niet dat ik ooit tekort had, maar zo voelde het soms wel, omdat ik er geen inzicht in had. Ik heb samen met Julie bepaald waar ik naartoe wil werken en welke stappen ik daarvoor ga nemen. Ik merk dat ik nu iets aan het opbouwen ben, in plaats van te proberen overleven.”

Voordien was Katrien niet zo erg bezig met de financiële kant van haar businezz. “Chaos overheerste, waardoor ik er liefst zo ver mogelijk van wegbleef. Ik zou het probleem wel oplossen als het zich stelde.” Inzicht krijgen in haar cijfers gaf Katrien mentale rust en maakte het ondernemen voor haar makkelijker. “Ik kan nu veel meer verantwoorde keuzes maken. Juist omdat ik dankzij Profit First mijn cijfers begrijp, ben ik de afgelopen jaren enorm gegroeid met mijn zaak. Het heeft ervoor gezorgd dat ik van een eenmanszaak naar een vennootschap ben gegaan. Bovendien was mijn doel voor vorig jaar veel sneller bereikt dan verwacht, waardoor ik nu in 2023 al het plan voor 2025 aan het uitvoeren ben. Dat is echt mogelijk doordat ik dat inzicht heb gekregen.”

Een keer per maand verdeelt Katrien haar inkomsten over de verschillende rekeningen. “Eigenlijk moet het om de twee weken, en dat doe ik ook wanneer het veel ineens is, maar zelfs met maar één keer per maand er werk in te steken, lukt het perfect. De gemoedsrust, het inzicht en de groei die je ervoor terugkrijgt, is dat beetje werk echt wel meer dan waard.”

Katrien neemt ook geregeld haar aanbod onder de loep, gaat na of het voor haar nog goed voelt en of dat zich reflecteert in haar cijfers. Op die manier maakt ze bewust beslissingen en gaat ze intentioneel om met haar investeringen. “Het hele Profit First Traject heeft me keuzes doen maken die mentale rust brengen in de financiële en administratieve kant van mijn zaak. De angst voor onaangename verrassingen is weg.”

Wil jij ook vanuit rust ondernemen?

Katrien voelt zich zekerder dan ooit bij de financiële kant van haar zaak en onderneemt nu vanuit een rust. Klinkt dat je als muziek in de oren? Niet meer ondernemen vanuit angst, grip krijgen op je cijfers en groeien met je zaak? Boek dan nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ontdek of Profit First iets is voor jou.