Transformeer je businezz met het

Profit First Traject

In dit traject gaan we aan de slag met de Profit First methode om jouw zaak uit te bouwen tot een financieel gezond en winstgevend bedrijf.

Zorgen je cijfers voor onrust?

👉 Moet je aan je boekhouder vragen of je winst gemaakt hebt?

👉 Weet je niet waar je het geld moet halen wanneer de belastingen of btw-aanrekening in je bus vallen?

👉 Is jouw salaris wat er overblijft nadat al je kosten betaald zijn?

Het kan ook anders.  Je financiën hoeven je niet te “overkomen”. Met de juiste systemen krijg jij grip op je cijfers. 

Mijn doel? Jou helpen de financiële rust en vrijheid te vinden waarvoor je ondernemer werd.

Zo verloopt het

PROFIT FIRST TRAJECT

✅ Stap 1: intake gesprek (1,5 à 2 uur)

We doen een deep dive in je huidige cijfers en brengen je bedrijf samen in kaart. Dit doen we online of in mijn kantoor in Aalter. Dit eerste gesprek kan je zien als de “nulmeting” van de cijfers van je zaak.

✅ Stap 2: Profit Assessment

Ik maak voor jou een situatieschets van hoe je percentages op vandaag zijn: wat is momenteel de verhouding tussen je winst, salaris, kosten en belastingen. 

Dan bepaal ik de gewenste situatie om naartoe te werken, samen met een stappenplan (in de vorm van een 3-jarenplan) van hoe je daar geraakt. 

✅ Stap 3: Assessment Gesprek

Tijdens het Assessment Gesprek overlopen we samen de Profit Assessment en het Verdeelbestand die je ontvangt.

We bekijken hoe je aan de slag kan met de informatie en bespreken de stappen die je moet zetten om het plan te implementeren.

✅ Stap 4: implementatie

De bedoeling van de eerste 3 maanden in het traject is dat je jezelf gezonde financiële gewoontes aanleert om jezelf financieel inzicht te geven in je zaak. Met andere woorden: je bouwt de basis, systemen en gewoontes voor jouw financieel gezonde bedrijf.

✅ Stap 5: check-in

Rond het eind van je eerste kwartaal doen we een eerste check-in gesprek. Daarin bespreken we hoe de implementatie voor jou loopt en volgen we op of je kosten, winst, salaris en belastingen al een betere verhouding hebben.

✅ Stap 4: check-in na 6 maanden

Na 6 maanden doen we een tweede check-in waarbij we bekijken of de percentages voor jou kloppen of bijgestuurd moeten worden.

Tijd voor een grote kuizz in je financiën?

TIJDENS HET TRAJECT

✅ Doen we een deep dive in je cijfers

✅ Maak ik een Profit Assessment van jouw zaak

✅ Ontvang je een duidelijk verdeelbestand en 3-jarenplan

✅ Ondersteun ik jou bij de implementatie van je stappenplan

✅ Begeleid ik jou tijdens 2 check-in gesprekken

Wil je samen aan de slag? Dan is de eerste stap het vrijblijvende kennismakingsgesprek.

Dit wil je misschien nog weten

De prijs van het traject wordt op maat bepaald op basis van de omvang van je bedrijf en je boekhouding. De prijs start vanaf. €2450 na KMO portefeuille en vanaf €3500 zonder KMO portefeuille.

Wanneer je zelf het Profit First boek gelezen en geïmplementeerd hebt, kan je me raadplegen voor een losse Profit Assessment. Hierbij doen we een intake gesprek, maak ik voor jou de Profit Assessment en overlopen we deze in een Assessment gesprek. 

De prijs van een Profit Assessment wordt op maat bepaald op basis van de grootte van je bedrijf. De prijs begint vanaf €1470 met KMO portefeuille, en vanaf €2100 zonder KMO portefeuille.

Tijdens het Profit First Traject begeleid ik jou in de eerste drie maanden met de implementatie en volg ik deze ook op tijdens onze checkin en accountability gesprekken. 

Bij een Profit Assessment doe je de implementatie zelf en is er geen tussentijdse begeleiding en opvolging.

Het leuke aan Profit First is dat je het meteen kan toepassen, hoe klein of hoe groot je inkomsten ook zijn. Je past de principes toe op je eigen situatie. En door van bij de start van je bedrijf aan financiële selfcare te doen, kan jij op stevige fundamenten jouw bedrijf uitbouwen.

Het systeem van Profit First werkt inderdaad met verschillende bankrekeningen voor inkomsten, winst, loon, kosten en belastingen.

Het is noodzakelijk om met deze rekeningen te werken om zo de verschillende potjes zichtbaar en beheersbaar te maken.

Top dat je al geïnteresseerd bent en de eerste stap gezet hebt! Je hebt een streepje voor bij het theoretische gedeelte. Maar de reden dat je hier zit, is waarschijnlijk omdat je de principes nog niet helemaal onder de knie of toegepast hebt. Het boek lezen is nog iets helemaal anders dan het in de praktijk toepassen. Hier gaan we verder dan enkel de theorie. We gaan samen je huidige financiële situatie analyseren en uitstippelen waar je naar toe wil werken. De verdeelsleutels worden op maat van jouw onderneming en doelstellingen bepaald en je wordt begeleid.

Neen. Profit First staat volledig los van je boekhouding. Het enige wat wijzigt voor je boekhouding is dat je nu meerdere bankrekeningen zal gebruiken. Je kan dus gerust bij je huidige boekhouder blijven.